20150825_213748

Posted by & filed under רשמים אישיים, תרבות אכילה בריאה.

 

טרנד הטבעונות לא מדלג על אף אחד שקצת מאורע בתקשורת או בפייסבוק.

חשוב לי לעלות שדעתי על כך לא כל כך השתנתה מאז אני מוביל דרך לאורח חיים בריא בישראל.

טבעונות היא מילה? או דרך? או כת? או מה? לא ברור.

אולי אפשר לקרא לקבוצה של אנשים באותה דעה “תנועה”.

סוף סוף קמה תנועה של אנשים שהרימה את קולה כדי להגן על אלו שלא שומעים את קולם, מדובר בבעלי החיים או יותר נכון בצורת ההתנהגות שלנו כלפיהם.

 

מהי טבעונות?

גישה לאורח חיים שדוגלת בחיים שלא באים על חשבון “חיים”  בעיקר של בעלי חיים.

דרכו של עולם לגדול ולהתפתח, להיבנות ולפעמים להבין שיש דרך שאפשר שכל אלו לא יבואו על חשבון האחר גם אם הוא בעל חיים או טבע ככלל.

חשוב לזכור שבאותה צורה שהיום אנו מתנהגים כלפי בעלי החיים נהגנו בעבר גם בבני אדם, לתמימים זה יוכל להתקבל על הדעת אך לצערי גם היום יש לא מעט בני אדם שנרמסים בעודם חיים כך בלי שהם אשמים בדבר רק בעצם קיומם. (ראו מה קורה אצל שכינינו במדינות ערב או לנו היהודים לא ממש מזמן).

אני שמח שסוף סוף קם אדם, קמה קבוצה שגדלה ומתחזקת שקוראת למודעות על מה שנעשה למזון עד שהוא מגיע לצלחתנו.

אך כמו בכל קבוצה שקמה וגדלה בקצב מהיר כל כך ישנם כאלו שממציאים חוקים וכללים שאינם ברורים וכך הם הופכים את המצאותיהם לסוג של “תנך” בלי פירושים של “עשה ואל תעשה”.

אני מאמין שאם נבין כל איש לעצמו מה מקורה של הקבוצה, מה מטרתה, לאן מועדות פנייה נוכל יותר להתחבר אליה ולהשפיע יחד איתה על שיפור עתידנו.

מה ששונה מהגנה על קולם של החיות מעל קולם של בני אדם הוא שעל מצבם של החיות אנו מאד יכולים להשפיע, אנו אלה שצורכים ומשמנים את המערכת שיוצרת את צורת ההתנהגות הזו, אנו אלו שיכולים להפסיק את מה שאנו יצרנו ואני מאד מאמין שלא בכוונה תחילה.

חשוב לי לתת את דעתי בעניין:

בעולם אופטמלי אני רואה איך אנו בני האדם מפתחים את המודעות בנושא דו קיום עם הסביבה ואחד עם השני, הרי אם נדע שלפנינו יש “מכשול” או אתגר נדע אולי איך לדלג מעליו או להתמודד איתו ולא כמו עדר פשוט ליפול לאותו מכשול שהשלט על קיומו לא היה ממש ברור.

כעוסק בתחום החינוך לאורח חיים בריא דרך האוכל בבית הספר לאומנות הבישול “מבשלים דרך חיים” אני מלמד איך לשים לב למזון ראוי ולמזון שאינו ראוי ואני מחלק אותם לשתי קבוצות עיקריות.

מזון מזין ומזון שאינו מזין שככזה הוא מזיק ומשפיע לרעה למצב חולי נפשי פיזי וחברתי.

עקרון האכילה הנכונה על פי תפישתי מתחבר מאד לגישות רבות שדוגלות מצד אחד בשימוש רב גווני בכל שפע חומרי הגלם שיש (שאנו מגדלים ומפתחים) אבל לא על חשבון סבל של אחרים או הסביבה.

לא שווה לי להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטעימים כמה שיהיו אבל לא על חשבון גסיסתו של חקלאי שנחשף מידי להדברה רעילה ומסוכנת, תנאי עבודה לא ראויים או סבל של חיות ובני אדם באשר הם שבאים לעולם מהסיבות הלא נכונות ומנוצלות ללא תמורה בידי האחר.

אנו חיים בג’ונגל וגם אנו חיות כמו שאר החיות אשר מצאו דרך לשרוד ולגדול טוב יותר מחיות אחרות ואנו לא הכי חזקים, יש יצורים קטנים וגדולים מאיתנו שיכולים להשמיד את זן בני האדם ביו רגע, אנחנו לא הכי חזקים כאן בעולם ואל לנו לשכוח זאת ולכבד את סביבתנו שכן אנו לעומת הטבע נמלה אומנם חרוצה אך חסרת ישע לעומת דריכת רגלה של רעידת אדמה קטנה או וירוס קטלני.

אני קורה לך להצטרף לקבוצה שקוראת לשמוח ממה שיש, להעריך את ההווה את ה”חיים” ולחיות לחיות ולחיות עם כל מה שהטבע אפשר לנו ליצור,”להמציא” או למצא

שלכם

אסף לשר