ההשראה שלי לטיפ האחסון באה מהאהבה שלי לחורף או יותר נכון לטמפרטורה הנמוכה שאמורה לשרור מחוץ לחלון ביתי.
כמה דברים שצריך לדעת על מזון מבושל:
נניח שהכנתם תבשיל שאמור להיות טוב ליומיים הבאים ואתם מאד רוצים שהוא ישמר ולא יתקלקל .
אחרי שהכנתם תבשיל והנחתם לו להתקרר לפני שתאחסנו אותו במקרר כדאי להבין שכאשר הוא מגיע לטמפרטורת הגוף (36.7 מעלות) החיידקים שמכסים את התבשיל מתחילים לעקל אותו ומה שמתקבל זה אוכל מקולקל.
המטרה שלנו היא למנוע זאת עד כמה שאפשר וכך להאריך את חיי התבשיל.
איך עושים זאת?
יש מכשיר שקוראים לו “בלאסט סטימר” והוא נועד לקרר מזון חם במהירות גבוהה ועל ידי כך לשמר אותו לאורך זמן .
מכשיר כזה עולה לא מעט כסף ויתפוס לכם הרבה מקום במטבח אבל מי שיש לו כסף ומקום במטבח יכול לרכוש לו מכשיר כזה.
ובינתיים מה שאתם יכולים לעשות הוא לרכוש כלי אחסון איכותיים שמאופיינים באיטום מושלם (וכאשר יש המון נוזלים בתבשיל זה גם חוסך הישפכויות מיותרות בדרך אל ומהמקרר).
העבירו ישר את התבשיל לכלי האחסון והניחו אותו כמה שאפשר במקום בו עוברת רוח קלילה ועדיף שתהיה קרירה. אם יש יותר מכלי אחסון אחד כדאי לפזר אותם במרחק אחד מהשני כדי שלא ישמרו על חום משנהו.
ברגע שהגיע לטמפרטורת הגוף הכניסו למקרר כך שבמדף שמעליהם לא יהיה בשר או גבינות מכיוון שהחום עולה ויעלה גם את טמפרטורת המוצרים האחרים במקרר ויקלקל אותם.
יש מקפיאים ביתיים שיש להם מין תא נוסף שמשמש בדיוק למטרת הקירור המהיר, תפנו אותו ותשתמשו בו לקירור מהיר של התבשיל וכך תאריכו את חייו.
מה לא לעשות?
לא מכניסים לעולם אוכל חם למקרר ביתי. טמפרטורת המקרר תעלה ותקצר את אורך חייהם של כל שאר תושבי המקרר.
לסיכום: החוכמה היא לא רק ליצור תבשיל טוב אלה גם לשמור עליו שיישאר כזה לאורך זמן.
שלכם
אסף לשר