20151012_125708

Posted by & filed under מתוך שעורי הבישול, מתוך שעורי הבישול, מתוך שעורי הבישול.

אירוח הקוקטייל הוא דרך לחגוג את החיים הטובים עם מגוון עשיר של מטעמים קטנים.

קוקטייל הוא סגנון אירוח שמתאים לפגישות עסקים או מסיבות שהאוכל אינו מרכז העניינים אך עדיין יקבע את איכות המפגש או רמת המסיבה.

חוק הקוקטיל קובע שכל מה שהוכן צריך להיות מתאים לאכילה בעמידה, במקסימום שני ביסים ובלי להתלכלך, ככל שרמת האירוח תהיה גבוהה יותר כך רמת המצרכים תהיה מהמשובחות ביותר ומחירי חומרי הגלם יהוו חלק משמעותי בסך כל המחיר שהושקע בשאר הפקת האירוע.

זו דרך נפלאה לארח כאשר אורחים מפתיעים אתכם, וגם כשלא מפתיעים אתכם, זה אירוע שיבחן את הבנתכם האמיתית בהכנת אוכל משובח ומתוזמן בצורה מושלמת.

צריך להבין איך הכי טוב לאכול כל מנה ובדיוק כך להגיש אותו בלי חריגות וקומבינות.

לדוגמא:

כל חומר גלם צריך להיות בטמפרטורה כזאת שתדגיש את אופיו (ריח, מרקם, צבע, צליל, צורה ).

טעם – הסוכר הטבעי שמבעבע מתוך הפטרייה שעד לפני רגע הייתה ידועה בחוסר טעם מושבע.

ריח – הבזיליקום שנפגש בזה הרגע עם רוטב העגבניות.

מרקם – הקישוא המקורמאל שמתפצח בפה.

צבע – השעועית הירוקה שזוהרת במגע עם המים הקרים אחרי שבושלה במים רותחים ומלח.

צליל – הפצפוצים מהמחבת החמה שעליה קופץ נתח הבשר המשובח.

צורה – של דג שנראה עדיין כמו דג גם אחרי שנצלה בלהבה.

כדי לפשט את רעיון הקוקטייל צריך לזכור שכל מנה שאתם מכירים שיוצרים בצורה מניטורית עם טעמים חזקים וצבעוניות מרשימה שנאכלת במקסימום שניים שלושה ביסים ועדיף שבאחת גדולה נכנסת לקטגוריה של מנת קוקטייל.

בשיעור קוקטייל אנחנו מכינים:

מרק עגבניות קטן ולוהט (פיקנטי) עם קישוט של עירית קצוצה

שקיות בצק פילו במילוי בטטה אפויה וגבינת רוקפור

כריכים קטנים במילוי: סלט ביצים, סלט אבוקדו, גבינה עם טעמים כמו שום ושמיר, פלפלים, זיתים …

פנקייק שלושת האופים – שכבות של שלוש שכבות פנקייק שבניהם בננה ושוקולד מומס.

ניתן להוסיף:

שיפודי ירקות/בשר/עוף/דגים/פירות…

קונוסים של בצק פילו במילוי מרק טרטר

פחזניות במילוי מלוח: כבד קצוץ, סלט ביצים, נקניקים, גבינות ירקות מוקפצים, קציצות עוף/בשר/דגים…

פחזניות במילוי מתוק:קצפת וציפוי שוקולד ואגוזים, קרם וניל ופירות מקורמאלים, סורבה פירות, גלידה, קרם שוקולד ואגוזים/פצפוצי ואפל/סוכריות קטנות/פירות מסוכרים…

טארטלטים שהם טארטים קטנים במילוי כמו האפשרויות של הפחזניות.

סלטי עלים קטנים ומתובלים ברטבים ומקושטים בפירות צבעוניים ואולי גם מיובשים

גלילי ירקות או פירות במילויים שונים, מתוקים או מלוחים, גבינות, קרמים, נקניקים וממרחים.

ירקות או פירות ממולאים, בלינצ’ס במילויים, גלילי בצק פילו אפויים או מטוגנים, כופתאות, בצקי פסטה ממולאים, דים סאם, סושי, ירקות או פירות מטוגנים בציפוי בלילות למיניהם, פונדו של פירות, ירקות, לחמים, עוגות בציפוי שוקולד, גבינות ומטבלים חמים למיניהם ועוד ועוד ועוד אין סוף אפשרויות.

 

מאחל לכם שכל יום תחגגו את החיים או את הזכות שקיבלנו לחוות כל רגע נעים או מאתגר במנות קטנות וטעימות