לארח זה…
לארח זה כיף רק שחושבים על זה בשנייה הראשונה וכבר בשנייה השנייה מבינים לאן הכנסו את עצמנו ואני מתכוון לטרחה של המון זמן והמון כסף שנשפך, אבל אם תהפכו את האירוח לאתגר שאתם תשלטו בו בעזרת ידע מקצועי, אז התמונה תקבל תפנית שונה, עדיין ישפך הזמן והכסף אבל ללא ספק זה יהיה שווה את זה ואני אדגים:
ברוב המקרים לא יודעים מה להכין, האם את האוכל הנוח והבטוח או דברים חדשים עם סיכון של חוסר הצלחה ואכזבה. בלקסיקון שלי אין חוסר הצלחה ואכזבה יש רק נסיונות והנאה, צריך להבין שבעבודה מקצועית עם חומרי גלם יש כללים חשובים ומאד בסיסים שכל אחד מהמרכיבים יהפוך להיות טעים, מזין ומגרה, עכשיו רק צריך לבחור את השילובים המנצחים בין המרכיבים ולצאת לדרך עם תכנון קפדני וידיעה מוחלטת של מה אנחנו הולכים להכין, מתי, כמה ואיך, מי יעזור לנו בכל שלב ואיך נתגמל אותו, מה התקציב הכספי שלי לאירוח ואיך אני עומד בו.
כל אלה הם שאלות שעם לא מבינים את בסיסם, באמת הולכים לאיבוד.
דוגמא:
יש לי 12 אורחים רעבים עם הרבה צפייה לאוכל טוב, מה אני יעשה להם לאכול?
השאלה האמיתית שאני שואל זה מה בא לי לאכול בארוחה וכמובן מה בא לאשתי לאכול, ואז אני משלב בין מה שבא לי לבין מה שבא לה, אם את או אתה לבד, יהיה לכם יותר קל לבחור.
עכשיו שאני יודע איך להפוך כל חומר גלם לטעים ולהדגיש את אופיו המיוחד ולחבר הכל לארוחה,
הכול נשמע פשוט יותר.
אל תצפו שלא תשכחו משהו כי זה לא יקרה, זה קורה לגדולים ביותר החוכמה היא להעביר את זה הלאה כי האורחים מלכתחילה לא ציפו למה ששככתם, ובשביל זה תשתדלו לא כל כך לספר להם מה אתם מתכננים לעשות מלבד רמזים גסים כמו תבואו רעבים ותביאו יין טוב, כל מילה נוספת מצד האורחים לדעת עוד רמזים יביאו על עצמם להביא חוץ מיין טוב גם מנה אחרונה נוספת שאתם יודעים שהם מצטיינים בהם, על תתביישו, הם צריכים להתבייש על זה שהם לא שותקים. מניסיון כאשר תעבדו לפי כל הכללים הם יהיו מרוצים מעל הראש וכל ארוחה תיזכר ותקצור אין ספור תשבחות וכבוד גדול, וזה משהוא שאתם כן רוצים שיקרה, תאמינו לי אני יודע.
לבשל כמו שף זה להיות שף, מה זה שף ?
שף זה כמו להיות כתב ביקורות אוכל ולאהוב מאד לאכול.
שף זה כמו כל מקצוע שצריך ללמוד ולדעת איך ליהנות ממנו ולמצות את עצמך בתוכו.
להיות שף אומר שאתה נהנה ממה שאתה עושה כי אחרת זה יהיה הסיוט הכי גדול שלך.
להיות שף זה ליהנות כל פעם מחדש מהצלחה בהכנת אותה מנה שאתה מכין כבר 20 שנה.
שף זו צורת חשיבה שמאפיינת התארגנות מקצועית שבאה להדגיש את שלמות חומרי הגלם כדי להזין את הסועדים בכל החושים .
שלכם
אסף לשר