הדיאטה שתשנה את חייך, כנס עכשיו ותבטיח לך חיים בריאים ומאושרים עד סוף ימי חייך.
קבלו את הדבר הבא, דיאטה מהפכנית שלמרות מה שכולם אומרים היא תבטיח לך חיים בריאים ומאושרים.
מה זאת הדיאטה הזאת ואיך היא עובדת?
הידיעה המרעישה ביותר לגבי הדיאטה היא שאינה עוסקת במזון, כן אתם קוראים נכון, אין לה אפילו קשר קטן למזון. הדיאטה עוסקת במה שמסתתר מאחורי האוכל שאנו אוכלים “בהרגלים”, כולנו רוצים להיות בריאים אך למרבה הצער אנחנו כבר “רגילים” לחיים מהירים עם אוכל מהיר ולרוב גם מזיק.
לא מדובר כאן באוכל שישנה את חייכם אלא בגישה חדשה לחיים בריאים.
למדתי שכדי לשפר את חיי אני צריך להתקרב לסביבה שמשפרת את חייה, מאד קשה להיות עז שוטה שרוצה להיות בריא בסביבה שתומכת במושג “יהיה בסדר”.
חיפשתי סביבה שתתאים להשקפת עולמי, שאתחבר לרעיון שלה להיות בריא ולהנות מזה, בלי שיגידו לי מה לעשות מה לאכול ומה לא לאכול, ולא מצאתי.
אז לפני 11 שנים בחרתי ליצור סביבה כזאת בעצמי וכך הגיחה לעולם דרך חדשה- “לחיות בריא דרך האוכל”.
אני דור חמישי למסעדנים ועוסקים במזון, לאן שלא הלכתי עיסוק המזון ליווה אותי. מהמסעדה הראשונה שעבדתי בה בגיל 15 (“הפינה של שמחה” בחוף הילטון), הקצביה של חיים “בשר נטו” בכיכר מילאנו, המטבח של מלון דן פנורמה שם ביליתי שנתיים שעיצבו את חיי הקולינריים ואת הגישה המקצועית להכנת מזון ואירוח, בר סלטים מסעדה ומשלוחים “מתובל” שאבי ואני הקמנו וניהלנו ופסטה מיה.
עוד פרט חשוב שמלווה את חיי הוא הרצון הבלתי נשלט לשפר את חיי ואת חיי הסביבה ואם נחבר אחד ועוד אחד נקבל שני שבילים שהתחברו לשביל אחד שמוביל אותי לרצון להצליח וליצור אצל אחרים גישה לשיפור עצמי דרך האוכל.
כל מי שהשתתף בקורסי הבישול הבין כבר מהשיעור הראשון שלא מדובר כאן רק באוכל אלא בגישה טובה לחיים בריאים. מאחורי הטעמים והצבעים הנלמדים בכל שיעור מסתתרים רצון עז ותשוקה ליצור עולם עם ערכי חיים בריאים, הנאה ותרומה.
אני מציע להחליף הרגלים.
כל אחד מרגיש שהוא רוצה להיפטר מהרגלים אך מאד מתקשה ויש לכך המון סיבות מוצדקות, אבל אנו לא עוסקים בצדק אלא בשיפור חיים.
אני מציע תזכורת יומית שלמרות כל האתגרים שאנו חווים כדאי לנו לנשום, לחיות והכי חשוב ליהנות.
אני מציע להכניס לחייכם אוכל משובח עסיסי וטעים שהולך יחד עם הרצון שלנו להרגיש טוב ואפילו מצוין וליהנות מאכילתו ולפני כן גם מהכנתו. זאת הצעה לגישה לחיים בריאים שדוגלת בשאלה- איך אני עושה היום דבר חדש שישפר את חיי, ומהצד שלי גם את הטעם בחיי.
שלכם
אסף לשר