על טעם וריח אין מה להתווכח – הביטוי המושלם למושג טעים
המושג טעים משתמע בשני כיוונים:
האחד זיכרון ילדות עם קונוטציות חיוביות והשני רמת המתיקות של האוכל או רמת הרגישות של מי שאוכל ממנו למתוק.
בכל סוף שעור כשהאוכל מוגש לטעימה, אני מקשיב היטב להערות של האנשים על טעמו של האוכל ושם לב שלפעמים האוכל לא טעים לאנשים כי הם פשוט לא רגילים לצורה בה הוא מוגש או הוכן, כדוגמא לאוכל שאני לא כל כך מתחבר אליו הוא יוגורט, גם אם הוא מתוק הוא לא לטעמי אבל אם הוא יהיה טרי ואיכותי במיוחד אני אוכל לזהות זאת ולהדגיש את המאפינים האלו אך עדיין לא אוכל לומר שהוא יהפוך לשגרת יומי וזה לדעתי כי בילדותי פשוט לא הורגלתי לאכול ממנו וגבינות בכלל, ואני ממש לא מתחרט על כך.
אם היוגורט יהיה טרי ואיכותי במיוחד ויוגש ליד חציל צלוי או דג טוב אוכל לאכול ממנו בהנאה בלי שום הרגשת דחייה.
אז מה זה בדיוק אוכל טעים?
אוכל טעים הוא בכללותו אוכל מתוק שאמור לספק את הצורך שלנו לשרוד ולחיות.
אנשים מכלילים את המושג טעים עם עוד כמה מושגים חשובים אשר קובעים עם המזון נעשה בצורה טובה דיו בשבילם.
עם אכילת המזון מתערבבים כמה חושים יחד אשר יקבעו את רמתו ואיכותו ואני טוען שחשוב לפרק אותם לגורמים ולהעריך כל אחד מהם בנפרד, לדוגמא:
*מרקמו של הפרי נעים לחיכי
*ריחו של האורז מזכיר לי את האוכל המשובח של בית הורי
*הצבע של רוטב העגבניות עז ומשדר חיות וטריות שאין כמוהה
*הצורה של הקישוא מרמזת על בישולו המדויק
*האוכל היה טעים להפליא אך כל זאת גם בזכות החברה הנעימה
*המוזיקה, האווירה והשרות תרמו לשלמות החוויה שהתנהלה מסביב לשולחן מלא מטעמים מכל טוב.
אוכל טעים הוא מאפיין של כל החושים שפועלים בזמן הארוחה.
חשוב לי שכל אדם שמעוניין להרחיב את ידיעתו באוכל ובטעמים, שיתחיל לתרגל את פירוק כל המרכיבים שהופכים אוכל לטעים ולא ישפטו אותו רק על פי הרגלי האכילה שלהם. אם הם ממש לא מתחברים למרכיב בארוחה אז או שלא יטרחו לטעום ממנו וזה יהיה ההפסד שלהם או שיחוו דעה אשר תתן למי שהכין אותה רצון להתייחס ברצינות להערה וללמוד ממנה.
כדי שהעולם יהיה יפה וטעים יותר תצטרכו להגדירו כראות עינכם אך להגדירו במדויק .
נ.ב
בכל חומר גלם ישנו סוכר טבעי שבעיבוד נכון הופך לקרמל שלו אנו בני האדם, קוראים טעים!
שלכם
אסף לשר