קלוריה היא יחידת אנרגיה, אך השאלה מה טיבה של אותה יחידת אנרגיה.
לדוגמא:
אם אני לומד קרטה ומחליט לנצל את האנרגיה שלי בלשבור דברים בהנפת יד, מה שחשוב זה לא רק מה אני שובר אלא מה יקרה ליד שלי אחרי שאשבור את לוח העץ במקרה הטוב או זכוכית שהיתגרה אותי במקרה הפחות טוב.
אנחנו לא מכוניות ואולי אף פעם לא נהיה.
פעם מכוניות נסעו על חשמל וכשנמצאו כמויות הנפט הראשונות, הם זוקקו לדלקים רבים שהתאימו לפיצוץ שיוצר את האנרגיה שמניעה את הרכב שאנחנו מכירים כיום.
היום מיצרים דלקים שמטרתם להיות זולים ובשימוש ידע, טכנולוגיה והבנה כימאית יוצרים ממעט נפט גולמי, יותר דלקשמתאים למכוניות, וכיום יצור מכוניות מותאם לתערובות הדלק שמפתחים כל פעם מחדש.
נולדנו לפרק מוצרי יסוד אורגנים ליחידות אנרגיה וכל שימוש באנרגיה מעובדת שערכיה המזינים התבלבלו, (הופרדו או נוצרו בשיטה כימית והוחזרו למוצר המעובד), נקלטים בגוף כגורם זר שהגוף צריך להתמודד איתו, אומנם הוא מכיל חומרי יסוד שהגוף מתרגם לאנרגיה, אך הוא בו זמנית פוגע בחוזק המערכת החיסונית וההתפתחות התקינה של כל מערכות הגוף (רגישות לוירוסים, השמנה, אנורקסיה, התפתחות שכלית, ומצב נפשי).
גם אם משחקים במזון היסוד שהחי מקבל כדי להתפתח, נוצר מוצר סופי שהמוח רואה בו סטייק עסיסי, השיניים מפרקות אותו והגוף מעכל אותו, אבל הערכים שנטמאים מאותו סטייק הם לרוב ערכים של המזון שהוא אכל (החי), שלצערנו מסתכם בתירס, ולא שתירס זה לא מזין, אלה לאכול רק תירס זה לא מזין, לא את גוף החיה ולא את גוף חיית האדם.
כל פעם שאני רואה ספרים שמבוססים או משלבים את המזון במושג קלוריות אני פשוט מוטרד, אני מוטרד, ואומר זאת בעדינות – מבורות, חוסר הבנת המציאות והצורך להשתלב בה, והטעיית ציבור שלם בכל העולם שלא בודק איך המושג קלוריות משתלב עם מה שהגוף באמת צריך.
העולם היום רוצה יותר כסף מאהבה.
אחד מהמפעלים הענקיים בעולם שמייצר את הכי הרבה כסף הוא מפעל המזון התעשייתי, איפה שיש כסף יש המון כוח להשפיע ומי שמקבל כל כך הרבה כוח לפעמים מתבלבל ומאמין בשקרים שהוא מוכר(לצערי ולצערנו). מעניין אותי במיוחד מה אוכל איש הקורנפלקס בבוקר. אני מבטיח לכם שהוא לא כל כך רוצה לגעת במוצר הזה ועם כל הכסף שהוא עושה מיצור ומכירת הקורנפלקס ובכלל כל מוצרי המזון שהוא ממציא מחדש, יש לו שף פרטי שמכין לא מזון משובח, הוא אוכל במסעדות המפוארות והיקרות ביותר ואולי הוא חובב בישול מושבע שמכין אוכל אמיתי ומזין באמת, אחד מהם בטוח. אנחנו אוכלים קורנפלקס כי עובדיו הכישרוניים שכנעו אותנו שזה נוח ואולי קצת מזין כחלק מאורך חיים מאוזן ובריא עם פעילות גופנית ומזון אמיתי.
לצורך הבהרה וישור קו, אוכל מזין הוא אך ורק אוכל שהוכן מחומרי גלם טריים ונאכל זמן קצר מהכנתו (מקסימום 3-5 ימים ללא חומרים כאלה ואחרים שנועדו לשמר את המזון).
כדי להכניס קצת פרופורציה לכל מה שנאמר עד כאן, הגוף שלנו יכול להפוך חומרים שונים לאנרגיה וכיום שהמוצרים שאנו משתכנעים לצרוך לא כל כך מזינים, רצוי לתת לגוף לפחות שמונים אחוז אוכל שהוא אמיתי, נקי ומזין ובכל שאר העשרים האחוזים שנשארו לאכול כל מה שבה לנו.
המטרה שלי להראות ולהזכיר למי שיודע מה זה אוכל אמיתי, כזה שאימא או אבא הכינו לנו כשהיו קטנים שכדי לגדול טוב צריך לאכול טוב ולאכול טוב זה לאכול מזין, טרי שנעשה באהבה ותשומת לב.
באהבה
אסף לשר