20150811_190813

Posted by & filed under מתוך שעורי הבישול, מתוך שעורי הבישול, מתוך שעורי הבישול.

השיגו והשתמשו בכלי המטבח המתאימים ביותר כדי ליצור אוכל משובח מחומרי גלם טריים ואיכותיים.

  1. הקדימו להבין כי אוכל מזין היינו עשוי אך ורק מחומרי גלם טריים (לא מעובדים)
  2. למדו איך לא לפגוע בשלמות המזון הטרי ובו זמנית להדגיש את אופיו וטעמו כך שישתלב במנה או ארוחה.
  3. דאגו לכך שעל משטח העבודה לא משנה גודלו לא יהיה דבר מלבד האוכל שתכינו באותו הרגע ותוך כדי עבודה שמרו עליו נקי וריק מכל מה שסיימתם להשתמש בו.
  4. עשו רשימה ארוכה ככל שתוכלו של המזון המשובח ביותר שהיתם רוצים להכניס לשגרת יומכם והתמידו בניסוי הכנתם.
  5. האינטרנט גדוש במיליוני מתכונים, הבינו שמתכון הוא רק רעיון ולא דרך אמיתית להכנת מנה או תבשיל, הבינו למה התכוונו במתכון שחיברו את מבחר המצרכים ולמה עיבדו אותם בדרך זו או אחרת.
  6. הקפידו לתכנן את מה שתרצו לאכול השבוע בעזרת השאלה הבאה: “מה בא לי לאכול השבוע”?

הכינו רשימת מצרכים ותשתדלו לקנות את מוצרי הבשר/דגים/עוף וירקות כמה שיותר קרוב לזמן ההכנה.

  1. בישול יכול להיות פעולה מדיטטיבית רק אם תיתנו את כל תשומת לבכם לתהליך ולשינויים שעוברים בכל שלב, תתרגלו, תשתפרו וניפגש בשמחות.
  2. בחרו בשף דגול אשר תוכלו ללמוד ממנו (הלוווו אני כאן) וראו מה הוא עושה (www.mevashlimd.co.il) כך תוכלו ליצור בעצמכם יצירות משובחות ברמה הגבוהה ביותר בכל קנה מידה.
  3. כדי לממש את אלו הטיפים חשוב לרצות או לאהוב לבשל. כך סתם בישול יהפוך לכיף אמיתי שמי יודע ייקח אתכם כמוני למחוזות רחוקים ומענינים במיוחד בכל העולם.

שלכם 

אסף לשר