20150811_211511

Posted by & filed under רשמים אישיים, רשמים אישיים, תרבות אכילה בריאה.

 

  • תהיו טובים ואפילו מצוינים במה שאתם עושים (לימוד הבישול ישפר את הביצועים ויקצור תשבחות שיביאו להמשכיות פורה)
  • תשתמשו בכלים הכי טובים לביצוע המשימה – זה יקצר לכם את זמני ההכנה ואפילו תרצו להמשיך ולבשל דברים שלא תכננתם.
  • אם אין לכם זמן לבשל, לא מתחשק לכם, זה נראה לכם בזבוז זמן, זה קשה ומעייף, אין לכם סבלנות לניקיון שבא בעקבות ההכנה אז סימן שאתם לא עושים זאת נכון.
  • זה הזמן ללמוד – ערך הלימוד של הבישול הוא כל כך רבגוני:

    קבלת ביטחון, מפגשי חברה, טיפול נכון בגופנו בעזרת תזונה נכונה, תחביב יצירתי ומועיל, וכמובן אומנות לשמה.

  • קנייה נכונה משמע שמתאימה לצרכי הבית – קניית כמויות נכונות של מזון טרי וויתור על מזון מזיק ומעובד (להקדים תרופה למכה) יוצר חסכון עצום בהוצאות מיותרות.
  • אחסון נכון – לא להכניס אוכל חם למקרר(המקרר יגיע לטמפרטורה כזאת שתפגע בכל המזון שנמצא בתוכו ויקצר את תוחלת חיי המקרר), לקרר את המזון על ידי קירורו במים קרים בכיור או אזור בבית שעובר משב רוח קריר.
  • פירות שבעונה לקנות בכמות מדודה ולשים אותם במקום שכל אחד שרואה, יתפתה ויואכל מהם ואם יש צורך גם לקלף ולחתוך בסמוך לזמן האכילה כדי להעצים את הפיתוי.
  • לאכול כדי להזין את הגוף ולא כדי להשביעו.
  • באירוח תעשו לאורחים חיים קלים – תכינו מזון שכיף לאכול ותגישו אותו בצורה שקל יהיה להגיע אליו.
  • אדניות עם עשבי תיבול – יתבל ויקשטו כל ארוחה בניחוח טרי ורענן

    תקנו כאלה שגדלים ברוב ימי השנה ועמידים יותר מאחרים: טימין, רוזמרין, מרווה, נענע, אורגנו, בזיליקום, לימונית….

  • שאלו על אופי הטיפול בכל עשב תיבול במקום שאתם קונים, זה יחסוך לכם עוגמת נפש וטראומת נבילה מיותרת.

תיהנו

 

שלכם

אסף לשר