20151013_194414

Posted by & filed under רשמים אישיים, רשמים אישיים.

חפרתי וחפרתי ובסוף מצאתי תרבות בישראל, תרבות שניצל.

חשבתם שבוינה הומצא השניצל, הכן הומצא אך בארץ הקודש קיבל בעלות והפך לשם דבר כמעט בכל שולחן ביתי בכל קצוות הארץ. ישראל היא מעצמה של חזה עוף מצופה בפרורי לחם ומתוגן בשמן.

בואו נעשה את זה נכון.

עם נלך אחורה אל המקורות של השניצל בוינה נגלה שהוא עשוי בעיקר מעגל שפרוס דק שנדפק עד שמתרכך, הוא מצופה בקמח, ביצה ופרורי לחם ומתוגן בחמאה.

לשניצל המושלם חוקים ברורים ביותר שיסיעו לכם לקבל תוצאות מושלמות, והם:

מחבת בגודל מינימום 28 ס”מ כבדה (אפשר גם מחבת מברזל אבל עדיף מחבת כבדה ממותג נבחר שתשמש אתכם גם בכל שאר הכנות המזון האהובות עליכם).

עוצמת חום גבוהה ותקינה

שמן צמחי איכותי

חזה עוף טרי פרוס לעובי אחיד (מינימום 1 ס”מ) בגודל ובצורה הרצויה

כלי אכסון עם קמח מתובל במלח ופלפל שחור

קערה עם ביצה טריה טרופה (אפשר גם עם טיפה חרדל)

פרורי לחם (ניתן לשפר עם עשבי תיבול קצוצים, פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, סומסום…)

מסננת עם רגליים תקינות לזליגה של שמן עודף

מלקחיים תקינות

רצון להכין שוב את השניצל שיזכר תמיד כשניצל הטוב ביותר לילדים שלי.

איך עושים זאת ביעילות?

מכינים את כל הכלים והמצרכים לפי הסדר הבא:

שני כלי אחסון שטוחים ורחבים עם מכסה האחד עם קמח מתובל במלח ופלפל שחור(טועמים את הקמח.) והשני עם פרורי לחם (אצלי בבית אני משתמש בפרורי לחם שאני מכין משאריות וקצוות מהלחם שאני מכין אבל כל פרורי לחם מתאימים). את הכלים אני מאכסן בסיום השימוש במקפיא.

קערה עם ביצה טרופה

חזה עוף טרי שטוף וחתוך לרצועות בעובי אחד וחצי ס”מ

מכניסים את החזה עוף לתוך הקמח, סוגרים את המכסה ומנערים

מנערים כל חתיכת חזה עוף מצופה בקמח ומכניסים לקערת הביצה הטרופה, מערבבים היטב רק כאשר כל החזות עוף נמצאות בקערה.

שולפים כל פעם חזה עוף מצופה בביצה ומניחים אותו בתוך פרורי הלחם, עוטפים כל חתיכת עוף בפרורי לחם ומהדקים, מניחים על המכסה ומתכוננים לשלב הטיגון.

מלהיטים מחבת כבדה (לא מחממים אלה מלהיטים שזה חום גבוהה יותר מחום גבוהה), מוזגים שמן בגובה 1 ס”מ וישר מניחים את חתיכות השניצל אחד ליד השני, אם לא פחדתם להלהיט את המחבת יקח לכם בערך 20 – 30 שניות טיגון מכל צד ואז בעזרת המלקחיים מוציאים אותם לתוך המסננת, לגובה אחד ליד השני כך שהשמן המיותר יזלוג החוצה (השניצל ממשיך להתרכך שהוא נמצא עם החברים שלו בתוך המסננת ובגלל זה כדאי להשאיר אותם יחד(את השניצלים) לפחות עוד דקה .

עוד משהו :

*עוצמת החום חייבת להישאר כל הזמן גבוהה מאד.

*הסיבה שמקמחים את החזה עוף היא: כדי שהביצה תתפש היטב וכדי שהפרורי לחם יתפשו היטב.

*לא להתבלבל – קודם מלהיטים את המחבת ואחרי זה מוזגים את השמן אחרת השמן יגיע לטמפרטורה גבוהה שתשרוף אותו ועשן כבד יעטוף את המטבח במקרה הטוב.

*הסיבה שמלהיטים את המחבת – כאשר השמן לא בטמפרטורה הנכונה לטיגון השניצל יספוג הרבה שמן, עם תלהיטו את המחבת מראש לטמפרטורה מאד גבוהה ותכניסו לתוכה הרבה שניצל קר יחסית השמן פחות יתקרר וכך השניצל יספוג פחות שמן.

כולם תרים אחר הפלאפל כמאכל הלאומי שבלי לשים לב המנה השולטת היום בשוק הביתי היא שניצל מחזה עוף טרי עם ציפוי פריך וטעים של פרורי לחם.

 

שלכם

אסף לשר