DSC_0204

Posted by & filed under תרבות אכילה בריאה.

המלצה לוהטת של תפריט חג על פי לשר – המרכז ללימודי בישול ואורח חיים בריא

 

שוב פעם צריך או רוצים או אין ברירה או למה דווקא אנחנו

לארח זו זכות וליהנות מזה זוהי חובה

איך אפשר ליהנות מזה?

כדי לא לחזור על טעויות משנה שעברה או לא לעשות טעיות חדשות גם השנה יש לעשות רשימה רק של האוכל שאתם באמת אוהבים לעשות ולאכול ולקצץ את הרשימה לארבע מנות בלבד

מנת פתיחה
תפתחו במרק ותפתחו גם את המזגן, המרק המומלץ שלי הוא מרק עוף צח ומתובל היטב עם 2 כופתאות(רביולי קטנים) של עוף טחון ובטטה או בטטה וטימין.

מנה ראשונה
מבחר של 5 סוגי סלטים שמרכיביהם אינם חוזרים על עצמם ובנוסף גם צבעיהם שונים מאחד לשני.
לדוגמא:
(כרוב לבן, טחינה, סלק, כבד קצוץ, עגבניות, מלפפונים, גזר, חמוצים למיניהם(כרוב, זיתים ומלפפון חמוץ),חצילים, קולרבי, תירס, פלפלים בשלושה צבעים קלויים, שומר, אפשר גם פלחי פרי כמו תפוח אגס וענבים, סרדינים,טבולה, צנון…)

מנה עיקרית
שתי מנות בשריות לבחירה בלבד
לדוגמא:
קציצות ברוטב, צלי בקר ברוטב, רוסטביף, צלי הודו, חלקי עוף אפויים בתנור בתיבול אהוב, שיפודי עוף…
שתי סוגי מנות פחממה
לדוגמא:
אורז, פירה, תפוחי אדמה אפויים בשלמותם, קוביות תפוחי אדמה אפויים בשלמותם, תפוח אדמה בסגנון אמריקאי(צלויים במחבת עם בצל)…
3 סוגי ירקות בצבעים שונים
לדוגמא:
גזר, שעועית ירוקה, קישואים, אפונה, תירס, ברוקולי, כרובית, בצלי שלוט, בטטה…
מנת סלט חסה ועלי ביבי ברוטב ויניגרט לכל סועד

מנה אחרונה:
3 סוגי מנות אחרונות שישתלבו יחד בכמות למנה אחת צבעונית ומרשימה.
זה אומר שכל מנה עשויה כמנה אישית מיניאטורית.
לדוגמא:
מלבי, בוואריה, פנקוטה, טירמיסו, עוגת גבינה,
מוס שוקולד, עוגת שוקולד אישית בציפוי שוקולד, פונדו פירות ושוקולד
לפתן פירות, כובעי בצק פילו במילוי תפוחי עץ מקורמלים ושקדים קלויים, מאפינס פירות, ג’לי פירות, שטרודל…

תפריט זה מתאים לשמונה עד חמישים איש לארוחה משפחתית מפוארת ועשירה שאת כולה ניתן להכין
ביום אחד- שמיועד לתכנון (זה יכול להיות גם חודש לפני הארוחה)
יום שני – שמיועד לקניות ולשטיפת הירקות.
יום שלישי – יום הכנות מוקדמות הכנת המתוקים ובישול דברי הבשר.
יום הרביעי – יום האירוע שבו עושים השלמות אחרונות, מסדרים שולחן ונחים.

איך עושים זאת?

יום א’ –
· מתכננים מה לאכול לפי המתכון הכללי לתפריט חג
· מפרקים כל מרכיב בארוחה לחומרים ולכמות
· מחברים יחד את כל המרכיבים שחוזרים על עצמם, על תוספות מיותרות לארוחה ובלשונכם הכרחיות תעשו סימן שאלה ותוותרו עליהם בשלב הקנייה (לפחות אצלי זה עובד)

יום ב’ –
· תיקנו אך ורק מה שבשבילו באתם לקנות ועדיף שהקנייה תהיה במקום אחד במרוכז,
· אל תקנו מה שאין ברשימה כי בכל מקרה יהיו דברים שיחסרו ותצטרכו ללכת שוב לקנות וזה בסדר כך זה צריך להיות.
· את כל דברי החלב והבשר תכניסו במסודר למקרר
· את כל הפירות והירקות שזקוקים לשטיפה השרו בכיור נקי ומלא במים קרים למשך שתי דקות והוציאו למגבת פרוסה על משטח העבודה עד שיתיבשו.

יום ג’ –
· שלב ההכנות המוקדמות
· תבשלו את המרק
· תכינו את כל הבשרים (במקביל עם המרק)
· תחתכו ותרככו במידת הצורך את כל הירקות לתוספות ולסלטים
· תכינו את המנות האחרונות (תשתמשו בכל יד נוספת שנקראת לידכם, תהיו אסרטבים כי רק כך הופכים למנצחים על ארוחה ולא תשושים עם הרגשת ניצול טובענית ממנה, תדאגו שאת ההשלמות למנות האחרונות האורחים שאוהבים לשתף פעולה ירכיבו ורצוי להכין אותם לכך מוקדם ככל האפשר אפילו יום לפני .

יום ד’ –
· יום הארוחה
· לקום מוקדם מאד בבוקר (6:00 -7:00 )כי נעים יותר לעבוד בשעות האלה.
· להשלים את הרטבים והערבוב של כל הסלטים, תוספות הירק והפחממה ולשמור בקירור כבר בכלי ההגשה.
· לסדר את השולחן ואת כל הכלים שמיועדים להגשה של כל המנות ולנוח…

זכרו
תרבות יוצרים ולא רואים בטלוויזיה או בעיתון

תלמדו את ממשיכי דרככם כל מה שאתם יודעים וכך הם ירשו את תפקידכם בכבוד ולא בכובד האחריות שהפלתם עליהם.

 

 

שלכם

אסף לשר