20151012_125717

Posted by & filed under רשמים אישיים.

מה אני יכין לארוחת ערב או בוקר או צהריים או לחברים שמגיעים? שאלה מצוינת. עוד פעם נכין את זה או את ההוא? כבר נמאס, בא לי משהו חדש, מה אני רוצה לאכול ואיך מכינים את זה לעזאזל. 
נחפש מתכון, יש מלא באינטרנט, מרוב מתכונים אני לא יודע מה לעשות ובכלל את מה שבא לי אני לא יכול לעשות עכשיו כי אין לי את המצרכים. 
 זאת בטח חוויה יום יומית כואבת לרוב האנשים ותתפלאו גם לבשלנים המנוסים והוותיקים. 
לבישול כמקצוע או כאומנות יש כללים ברורים שהם הבסיס להכנה של כל סוגי המאכלים הקיימים. מה שמשתנה בייחס לבסיס הם התוספות, אני קורה להם תוספות עדתיות, לדוגמה אם הכין מרק ירקות ביתי רגיל ואוסיף לא ג’ינג’ר ורוטב סויה הוא יהפוך להיות בסגנון המזרח הרחוק ואם אוסיף לא מעט אורגנו הוא יהפוך להיות איטלקי ואם ארצה להפוך אותו למעדן מזרחי אוסיף לו סחוג או כל תבלין שמאפיין את המטבח המזרחי. נשמע פשוט? 
לא תאמינו כמה שזה פשוט.