20150811_190826

Posted by & filed under תרבות אכילה בריאה.

איך אני כל כך רזה ואני כל הזמן עובד עם אוכל?!!

התשובה מאד פשוטה: ” 20/80″ !

ברגע שתתחילו לחיות לפי הכלל של “20/80”- חייכם ישתנו וישתפרו מהקצה אל הקצה.

מהי שיטת ה “20/80 “?

80% רק אוכל שמורכב מחומרי גלם טריים ולא ארוזים כמו: ירקות, פירות, ירק, קמח טרי, ביצים, קייטניות, דגנים, גרעינים, אגוזים, תפוחי אדמה, פסטה טרייה, אורז מבושל עם ציר, לחם טרי שאתם מכינים לבד בבית…

20% מזון טרי לנשמה כמו למשל: גבינות מסורתיות, שוקולד איכותי, מתוקים משובחים (רצוי שהכנתם לבד), אוכל שמוזמן ממסעדה ובעיקרון כל מה שאתם מאד אוהבים ולא אמור ממש להועיל לגוף אבל עושה טוב על הנשמה.

אנחנו אנושיים ולכן גם קצת עצלנים ואם נרצה לאכול פסטה טרייה זה אומר שנצטרך לפנות זמן, לגשת ולמטבח להכין וליהנות מהכנת פסטה משובחת. תאמינו לי שהתוצאה והנאה מהתהליך תשכנע אתכם להיכנס שוב למטבח.

אם בא לכם משהוא מתוק אז תמיד יהיה לכם פרי שאתם אוהבים בהיכון (שלושה פירות מתוקים ביום).

אם בא לכם קינוח משובח, אז תתענגו על שורת שוקולד אהוב (רק פעם ביום), או קינוח אהוב במיוחד בכמות של כוס יין קטנה חד פעמית.

 

אם בא לכם חטיף, אז תשכחו מזה או שתכינו לכם פרוסות לחם פריכות וצלויות עם : ריבה תוצרת בית, חמאה, חמאה ודבש, טחינה ו/או ירקות צלויים או טריים, נקניק משובח (כזה שנקנה במעדנייה, רצוי תוצרת חוץ), ביצת עין, סלט ירקות עשיר…

רוצים קוראסון עשיר בחמאה כמו שהצרפתים עושים, אין בעיה, תכינו, בפעם הראשונה כנראה לא תצליחו, אבל בפעם השנייה זה כבר יהיה ממש קרוב למה שאתם מכירים. תוסיפו בפנים המון שוקולד ובפעם הראשונה והשנייה הוא יחפה כמעט על כל טעות שתעשו (כמעט) .

רוצים קולה – קולה, פעם אחת בשבוע. תתרגלו לשתות מים מהברז, מומלץ להוסיף מעט לימון סחוט ולהתרגל לטעם, גם תה קר או חם מעשבים יבשים ואהובים יחליפו בקלות משקאות קלים מזיקים.

 

תעשו רשימה ארוכה של התבשילים הכי אהובים עליכם ותתחילו להתאמן בהכנתם, כל פעם תשימו לב שייקח לכם פחות זמן והתוצאות ישתבחו, באחריות אישית שלי, אם לא אני בא לעזרה.

 

הכי חשוב בשיטה היא ההבנה שאתם בונים לכם עתיד עשיר יותר ולא רק באוכל אלא בתרבות משפחתית שתעבור ממכם הלאה ותשאיר את חותמכם בעולם גם כשלא תהיו.

מה שיפה ופרקטי בשיטה שאני מציע לכם, היא שאפשר להתקדם בה שלב אחרי שלב, סתם…

השיטה דורשת ממך בצורה די חדה לוותר על כל המרכיבים המעובדים שהתרגלתם אליהם ולהתחיל ליהנות מאוכל מזין אמיתי לגוף, לנפש ולנשמה.

Pencilשימוש בשיטת “20/80” תקצץ לכם משמעותית את סכום הכסף שאתם מוציאים על האוכל בסופר.

אתם תרזו במהירות שיא במידת הצורך ותישארו רזים ויפים בהבטחה ובאחריות אישית ממני.

שיטת ה”20/80″ דורשת ממך בשלב מתקדם לארח יותר אנשים ממה שאתם רגילים, גם כי זה כיף וגם כי זה יעלה לכם פחות ממה שאתם רגילים.

לסיכום:

הדרך לחיים בריאים באמת עוברת דרך האוכל, נהגו בתבונה וגלו ששמונים אחוז אוכל שעשוי מחומרי גלם טריים יהפוך במהרה ל90 % ו 100% כי אין דרך אחרת.

כל מה שנחשב בעינכם כמעדנים אך היו מעובדים יהפכו ללא אטרקטיביים במיוחד.

לפחות כך היה אצלי.

 

בהצלחה ואם יש כל שאלה אשמח לענות.

 

שלכם

אסף לשר