DSC_2041

Posted by & filed under רשמים אישיים.

מתחילים להכין לבד גלידה

השילוב המיוחד של חומר גלם טריים, בשלים וטעימים עם חלמוני ביצים שנטמאים בשמנת ויחד עם התוספת האהובה הם מתערבבים בתוך מכשיר גלידה שדואג שכל המרכיבים יהפכו לגלידה טרייה עם מרקם גלידה עשיר, נימוח ומתגלגל בפה. איזה כיף?

יש לי הרגשה שהמשמעות של המושג גלידה משובחת בגלידריות בישראל מעט התבלבל.

יכול להיות שאני טועה אבל בתור חובב ומבין בהכנת גלידות בבית אני מרגיש שהגלידה שקונים בגלידרייה היא “פחות גלידה”.

אם פעם המתכון להכנת הגלידה בגלידרייה היה עם ביצים ושמנת בכמות ראויה שבאה לידי ביטוי בעושר המרקם עכשיו אני מרגיש שחסכו עלינו בטוענה שגם אם מורידים מכמות המרכיבים שאחראים למרקם תתקבל אחלה גלידה, הם צודקים, יכולה להתקבל אחלה גלידה, “גלידה בסדר”, אני משלם בין 15 – 20 ₪ לכדור גלידה, ואני רוצה לקבל את הכי טוב, אני רוצה שהגלידה תהייה מצוינת.

זה לא אומר שאני לא אוכל גלידה בגלידרייה, זה רק אומר שאני מרגיש שעובדים עלי ואני פחות נהנה מהגלידה.

האם אני שולח אתכם להכין גלידה בבית?

ברור שכן, הכנת גלידה זו עבודה לילדים בכל הגילאים (החל מגיל 3 ועד גיל 95).

האם אני שולח אתכם לקנות מכונת גלידה?

ברור שכן אבל יש אבל.

אפשר לעשות גלידה גם בלי מכונת גלידה אבל זה לא כל כך כיף.

אפשר לעשות גלידה במכונת גלידה זולה אך עדיין הכנת הגלידה לא תהייה כל כך כייפית ולכן אני שולח אתכם לקנות מכונת גלידה שממש מכינה עבורכם את הגלידה בלי הרבה מה לעשות, מכונת גלידה שמערבבת ומקפיאה בו זמנית את התערובת של הגלידה.

אני משתף אתכם בסרטון ביתי שלי ושל בני רועי לפני יותר משנתיים מכינים יחד גלידת שוקולד טעימה במיוחד.

ספרו לי איך יצא